wijn_gemaakt0.jpg

Wijnhuizen


-> wijnkennis -> Hoe proef ik wijn?

 

Degusteren - schema kleur-geur-smaak = achterhaald

// temperatuur //

1. Ruiken

- Geur en de anatomie van de reukzin

2. Slok

- Zoet / Zuur / Bitter / Zout / Umami

- Stopering / vloeibaar - Droog / roming

- Afdronk

3. Keelholte

4. Kleur bekijken / Visuele beoordeling

Schuchmann Wijngaard - Kakheti, Georgië

Schuchmann Wijngaard - Kakheti, Georgië








Het snoeien van een druivenstok

Het snoeien van een druivenstok








Handmatig oogst van druiven

Handmatig oogst van druiven








Machinale oogst van druiven

Machinale oogst van druiven








Machinale verwerking van de oogst

Machinale verwerking van de oogst








Een traditionele horizontale wijnpers

Een traditionele horizontale wijnpers








Handmatige bewerking van de most

Handmatige bewerking van de most








Machinale bewerking van de most in een stalen tank

Machinale bewerking van de most in een stalen tank








De most komt tot rust in stalen tanks

De most komt tot rust in stalen tanks








Rijping op (eiken)houten vaten

Rijping op (eiken)houten vaten