Wijnlandschap Rijnland Pfalz

Wijn uit Duitsland


Wijnbouw en wijncultuur kwamen met de Romeinen naar de Rijn en de Moezel. Keizer Probus nam als eerste het initiatief om op de hellingen van de Moezel stokken aan te planten. Al in de vierde eeuw na Christus waren er daar en in de heuvels rond Palts en Bergstraße talloze wijngaarden te vinden.

Inhoud:
  1. Druiven
  2. Wijnstreken
  3. Wijnhuizen

 

Druiven


De bekendste Duitse druiven zijn zonder twijfel de witte Riesling en de blauwe Spätburgunder. Deze twee druiven domineren samen met de Müller-Thurgau het Duitse wijnlandschap

Riesling: pas in de 17e en 18e eeuw zette de ontwikkeling van deze druif goed door. De beste eigenschap van de riesling is om zijn zuren te bewaren bij toenemende rijpheid. De Riesling geeft vaak een bloemige geur af en behoort samen met Chardonnay en Sauvignon blanc tot de populairste witte druiven te wereld.

Spätburgunder: de meeste geliefde rode wijndruif in Duitsland. Hij stamt af van de Pinot Noir uit Frankrijk en staat in Oostenrijk ook wel als blauburgunder bekend. De beste Spätburgunders groeien in Palts en in Rheingau. Vanwege zijn dikke schil zijn wijnen gemaakt van deze druif vaak wat lichter van kleur en laag in tannine.

 

Wijnstreken


Palts

De wijnstreek Palts, in de gelijknamige deelstaat Rijnland-Palts, is op Rheinhessen na het productiefste wijngebied van Duitsland. Op een lange (85km) maar smalle (15km) strook op de Boven-Rijnse Laagvlakte worden bijzondere witte, maar ook rode wijnen gemaakt.

Met meer dan 1800 zonuren per jaar kent het gebied nagenoeg een mediterraans klimaat, iets wat de productie zeker ten goede komt.

 

Wijnhuizen


Weingut Beck

Weingut Beck heeft in totaal 25 hectare wijngaard, waarvan zelfs 4 hectare in de Elzas ligt. Het is een familiebedrijf dat tradities en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

De wijnen van Weingut Beck zijn te bekijken en te bestellen in onze webshop.

pijlBekijk in onze webshop

 

Duitsland wijnlandDuitsland wijnlandHandmatig oogst van druiven